Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dak-coating.be Info & advies over dakreiniging en coating van daken
Dak-coating.be

Dakpannen schilderen

Zijn je dakpannen qua uitzicht sterk verouderd of wil je graag je dak een nieuwe uitstraling geven zonder ingrijpende werken uit te voeren? Heeft je dak dringend nood aan een onderhoud? Dan kan je je dakpannen schilderen. Benieuwd naar de kostprijs en wat de voordelen hiervan zijn? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten verf
Prijs dakpannen schilderen
Onderhoud
Alternatieven voor dakpannen schilderen
Offertes aanvragen

 

 

Waarom dakpannen schilderen?

Na verloop van tijd krijgen dakpannen onvermijdelijk te maken met korstmossen, algen en schade door jarenlange blootstelling aan de weersomstandigheden. Om dit te voorkomen, doe je er goed aan om je dakpannen te laten reinigen en nadien te voorzien van een laag beschermende verf. Zo ziet jouw woning er ook weer helemaal opgefrist uit. De andere voordelen van dakpannen schilderen zijn:

 • Verminderde aanhechting van mossen en algen
 • Bescherming tegen verwering
 • Vuilafstotend & ademend
 • Kleurvast & UV-bestendig
 • Bestand tegen vorst & andere weersomstandigheden
 • 100% kleurdekkend
 • Langere levensduur van de dakpannen
 • Verschillende afwerkingen & kleuren mogelijk

Geschilderde dakpannen

 

 

Soorten verf om dakpannen te schilderen

 • Reguliere dakcoating: deze verf bestaat uit 100% acrylaat, heeft een hoge dekkracht en droogt snel. Bovendien zijn deze verfsoorten UV-bestendig en water-en vuilafstotend. Ze verkleuren ook niet en blijven er lang mooi uitzien. In vergelijking met dakverf met hoogglans heeft deze verf eerder een matte afwerking.
 • Dakcoating met hoogglans: deze verf kan je verkrijgen in verschillende glansgraden. Daarnaast is deze verf vuilafstotend en ze biedt een goede bescherming tegen de aangroei van mossen en algen. Een dak met hoogglans geeft je woning een unieke uitstraling waarmee je gegarandeerd opvalt.
 • Rubber coating: deze verf is ook UV-bestendig, maar bovendien ook erg elastisch en sterk. Het vermindert de aangroei van mossen en korstmossen en kan erg koude temperaturen trotseren. Een rubberen verflaag heeft een speciale samenstelling en kan zich daardoor aan vrijwel ieder oppervlak hechten.

 

Vraag advies aan een professionele vakman

Het is niet mogelijk om alle soorten dakpannen te schilderen. Benieuwd of jouw dakpannen overschilderbaar zijn? En wil je graag advies over de beste verfsoort voor jouw dakbedekking? Neem dan contact op met een ervaren vakman. Die neemt je dakpannen onder de loep en geeft je graag uitleg over alle mogelijkheden. En dat is niet alles… Hij schildert je dakpannen volgens de regels van de kunst met hoogwaardige coatings.

TIP: vraag gratis offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, maar ook werkwijzen, verfsoorten, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier. 

 

 

Prijs dakpannen schilderen

De oppervlakte en de hellingsgraad van je dak, het soort dakpan, de gewenste afwerking en de kleur, …: het heeft allemaal een invloed op de kostprijs voor het schilderen van je dakpannen. Gemiddeld mag je rekenen op ongeveer 20 euro per m² (incl. btw & plaatsing).

LET OP: deze prijs kan verschillen van vakman tot vakman. Vraag daarom gratis offertes aan bij 2 à 3 specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

`

Onderhoud geschilderde dakpannen

Heb je geïnvesteerd in een nieuwe laag verf op je dakpannen? Dan doe je er goed aan om ze elke 2 jaar te laten reinigen. Daarvoor kan je vaak terecht bij de vakman die je dakpannen geschilderd heeft.

En na hoeveel tijd is het nodig om je dakpannen opnieuw te laten schilderen? Dat hangt af van de oriëntatie van het dak, de weersomstandigheden, of je in een industrie- of bosrijke omgeving woont, … Gemiddeld blijven geschilderde dakpannen 8 à 12 jaar mooi. Nadien gaat de verf afbladderen en moet je weer je dakpannen schilderen. Investeer vooraf in een degelijke reinigingsbeurt van je dak. Zo zijn je dakpannen klaar om overschilderd te worden.

 

Alternatieven: dak impregneren of nieuwe dakpannen

Om jouw dak een nieuw uitzicht te geven, hoef je niet noodzakelijk je dakpannen te schilderen. Afhankelijk van de huidige staat van je dakbedekking en je budget kan je ook nog de volgende opties overwegen:

 

1. Dak impregneren met transparante coating

Schilderen dakpannen

Zien jouw dakpannen er na het reinigen nog goed uit? Dan hoef je ze niet te schilderen en kan je ervoor kiezen om ze te laten impregneren. Een vakman gebruikt hierbij een vuil- en vochtwerend middel om de kleine poriën van het dak op te vullen. Hierdoor kunnen mossen en algen zich niet aan het dakoppervlak hechten. Deze optie herstelt het dak in zijn oorspronkelijke glorie.

Prijs: € 7 à € 15 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

2. Nieuwe dakpannen plaatsen

verven dakpannen

Zijn je dakpannen al tientallen jaren oud? Dan zijn ze veel te poreus om nog geschilderd te worden en zullen ze niet lang meer meegaan. In deze situatie kies je er beter voor om nieuwe dakpannen te laten plaatsen. Het lijkt misschien goedkoper om ze gewoon te laten schilderen, maar wanneer je ze na een korte tijd volledig moet vervangen,  is dat een verloren investering. Optioneel kan je het dak meteen ook isoleren en voorzien van een nieuw onderdak.

Prijs: € 40 à € 100 per m² (incl. btw & plaatsing). Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden voor jouw dak? Vrijblijvende offertes op maat kan je aanvragen via onze offerteservice.

 

 

Welke methode kies ik best?

Dakpannen schilderen

Laat je nu beter je dakpannen schilderen of eerder impregneren? Of kies je het best voor een nieuwe dakbedekking? Laat je in jouw keuze zeker bijstaan door een ervaren vakman. Die geeft je graag advies op maat van jouw situatie en wensen. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Prijzen aanvragen bij gespecialiseerde dakreinigers

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden om jouw dak te reinigen, beschermen of te coaten? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend offertes ontvangen van gespecialiseerde dakspecialisten actief in jouw buurt.

Deze dienst is volledig vrijblijvend. Je kan zelf prijzen, materialen en werkwijzen vergelijken zonder enige aankoopverplichting. Maximaal 3 verschillende bedrijven maken een offerte op maat op.