Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dak-coating.be Info & advies over dakreiniging en coating van daken
Dak-coating.be

Daken verven of coaten

Heeft je dakbedekking zijn beste tijd gehad qua uitzicht of heb je wel eens zin in een nieuwe uitstraling, dan kan je ervoor kiezen om de dakbedekking te schilderen of coaten. Coaten is een prima en goedkoop alternatief voor vervangen wanneer de dakbedekking nog in prima staat is.

Soorten dakcoatings

Er bestaan verschillende soorten coatings. Ongeacht het type coating is het belangrijk dat het dak eerst grondig gereinigd werd zodat er geen vuil meer aanwezig is zodat de coating goed kan hechten aan de dakbedekking.

 

1. Hydrofuge

Een hydrofuge is een transparante coating die een beschermende laag legt op elk type dakbedekking. Het dakoppervlak wordt door middel van de hydrofuge beschermd tegen water en vuil. Een hydrofuge zal er ook voor zorgen om het originele kleur van de dakbedekking weer optimaal gepresenteerd wordt.

 

2. (gekleurde) dakcoating

Een gekleurde dakcoating of dakverf is geschikt voor alle types dakbedekking behalve natuurleien. Dakverf is verkrijgbaar in tal van basiskleuren en ral-kleuren zodat je het dak perfect op jouw wensen kan afstemmen.

dak verven

 

3. UV werende dakverf

Een dak krijgt heel wat te verduren door de schadelijke straling van de zon. Door te kiezen voor een UV-werende dakverf die ook IR-reflecterend is zal je dak veel minder last hebben van straling waardoor je dak er veel langer als nieuw zal blijven uitzien. Uv-werende dakverf is verkrijgbaar in diverse kleuren.

 

 

Werkwijze dak coaten

Na het reinigen worden alle zaken rondom het dak afgeschermd zodat er geen spatten kunnen verschijnnen op je ramen, terras, muren, oprit,… Om een egale kleur te verkrijgen wordt een dakcoating steeds machinaal aangebracht met een spuitmachine. Doorgaans worden er 2 lagen aangebracht maar dit is afhankelijk van het type dak, gewenste kleur, type verf,….

 

Welke nabehandeling is nodig na de coating?

Om de levensduur van je coating maximaal te laten duren doe je er goed aan om het dak om het jaar of om de 2 jaar preventief te laten onderhouden met een nabehandeling. Deze nabehandeling kost een fractie van de coating en verlengt de levensduur aanzienlijk.

 

Prijs dakcoating

De prijs van een dakcoating hangt af van diverse factoren zoals oppervlakte, soort ondergrond, gewenste kleur, bereikbaarheid,… Vraag vrijblijvend een prijs op maat via onze online offerteservice onderaan deze pagina.

gekleurde dakcoating

 

Prijzen aanvragen bij gespecialiseerde dakreinigers

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden om jouw dak te reinigen, beschermen of te coaten? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend offertes ontvangen van gespecialiseerde dakspecialisten actief in jouw buurt.

Deze dienst is volledig vrijblijvend. Je kan zelf prijzen, materialen en werkwijzen vergelijken zonder enige aankoopverplichting. Maximaal 3 verschillende bedrijven maken een offerte op maat op.