Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dak-coating.be Info & advies over dakreiniging en coating van daken
Dak-coating.be

Dak reinigen

Je dak komt dag in dag uit in contact met allerlei weersomstandigheden. Het is je eerste en belangrijkste bescherming tegen vuil, wind en regen. Je hebt er dus alle belang bij om je dak goed te onderhouden door deze geregeld te reinigen. Door je dak langdurig vuil te laten opstapelen riskeer je onherroepelijke schade en zal er waterinfiltratie ontstaan..

Een dakreiniging laten uitvoeren moet je dus niet alleen uit esthetisch oogpunt doen. Door je dak om de 10 jaar te reinigen en te beschermen kan je de levensduur aanzienlijk verhogen. Bovendien zal ook de waarde van je woning stijgen wanneer het dak er verzorgd uitziet en in goede staat is.

 

Hoe wordt een dak gereinigd?

Mos, vuil en algen worden verwijderd met een hogedrukreiniger. De machine is voorzien van een roterende spuitkop zodat de druk wordt gespreid ter voorkoming van schade aan de dakbedekking. Die druk is afgestemd op het type dak en de conditie daarvan. Hij bedraagt doorgaans 80 en nooit meer dan 100 bar.

dakreiniging

Indien mogelijk wordt gebruikgemaakt van een hoogwerker of nokkenladders. Zo wordt lopen op het dak beperkt. Vervolgens spuit men het dak in met A-Clean anti-mos. Een milieuvriendelijke mosdoder die microscopisch kleine deeltjes verwijdert. De mosdoder is een professionele en zeer krachtige oplossing voor radicale verdelging van groene aanslag (mos- en algengroei). Het is onschadelijk voor (gewortelde) planten en gazon. Ook dakgoten worden geleegd en gevels worden ontdaan van het losgekomen dakvuil.

 

Welke optionele bewerkingen zijn mogelijk?

Het dak kan na ontmossing gehydrofobeerd of gecoat worden. Met uitzondering van natuurleien daken; die kunnen alleen ontmost en gehydrofobeerd worden.

Hydrofoberen
Wanneer men het dak gaat hydrofoberen wordt het oppervlak water- en vuilafstotend gemaakt waarbij het vochttransport naar buiten toe niet wordt verhinderd.

Coaten
Bij het coaten van een dak brengt de vakman een volledig nieuwe beschermlaag aan in kleur. Afhankelijk van het type verf waarvoor u opteert, kan je kiezen uit een aantal basiskleuren of nagenoeg alle RAL-kleuren. Je dak krijgt dan letterlijk en figuurlijk een persoonlijk tintje.

 

TIP: Zonnepanelen reinigen combineren met dakreiniging

Heb je zonnepanelen, dan doe je er goed aan deze meteen ook te laten reinigen samen met je dak. Zo ziet je volledige dak er weer als nieuw uit en zal je ook weer maximaal kunnen genieten van het rendement van je zonnepanelen. Meer informatie over hoe zonnepanelen moeten gereinigd worden en welk rendement je verliest bij vuile zonnepanelen lees je in het artikel zonnepanelen reinigen.

 

 

Prijs dakreiniging

De prijs van een dakreiniging hangt af van de bereikbaarheid, type vervuiling, soort dakbedekking en tal van andere factoren. Richtprijzen volgens verschillende soorten daken vind je op de website dakreiniging.be

 

 

Dakbetreding tot een minimum beperkt

Voor nagenoeg alle dakreinigingen (ook wel ontmossing genoemd) en dakcoatings maakt de dakreiniger gebruik van een eigen hoogwerker. Op die manier beperken ze het lopen op jr dak tot een minimum. Bovendien is dit veiliger werken voor het personeel. Doordat beide Platform Basket Spiders hoogwerkers in opgeklapte toestand nog geen meter breed zijn, kunnen ze meestal overal komen. De hoogwerkers zijn uitgerust met een kooi voor maximaal 2 personen, rupsbanden, rijplaten (voor het rijden over een zachte ondergrond zoals een gazon) en de poten zijn gestempeld. Bij uitklappen van de poten op een zachte of ietwat ongelijke bodem gebruiken we rubberen tegels voor de stabiliteit.

 

 

Prijzen aanvragen bij gespecialiseerde dakreinigers

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden om jouw dak te reinigen, beschermen of te coaten? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend offertes ontvangen van gespecialiseerde dakspecialisten actief in jouw buurt.

Deze dienst is volledig vrijblijvend. Je kan zelf prijzen, materialen en werkwijzen vergelijken zonder enige aankoopverplichting. Maximaal 3 verschillende bedrijven maken een offerte op maat op.