Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dak-coating.be Info & advies over dakreiniging en coating van daken
Dak-coating.be

Dak coaten prijs

Een dakcoating is een soort gekleurde verflaag die een vakman op je dakbedekking aanbrengt. Met zo’n coating verleng je de levensduur van je dak en kunnen mossen, algen en ander vuil zich moeilijker vasthechten. Bovendien is deze methode goedkoper dan een nieuwe dakbedekking. Wat is de dak coaten prijs? En hoe gaat een vakman te werk? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Kostenbepalers dak coaten
Hoe kies ik de juiste vakman?
Hoe gaat een vakman te werk?
Ontvang hier meerdere offertes

 

 

Dak coaten kosten

Uiteraard is ieder dak verschillend. De kosten van je dakcoating hangt dan ook af van het soort coating, de staat van je dakbedekking, de hellingsgraad van je dak, … Gemiddeld kan je rekenen op een prijs van € 30 à 50 per m² (excl. btw en incl. arbeidskosten) voor het reinigen en coaten van je dak. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten voor dak coaten per m²:

Soort kostenpostPrijs per m²
Dak reinigen€ 10 à 30
Reparaties en aanvullende behandeling€ 15 à 20
Primer€ 5 à 20
Dak coaten€ 20 à 40

LET OP: dit zijn slechts enkele richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor jouw dak? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende vakmannen in jouw buurt.

 

dak coaten prijs

 

 

Kostenbepalers dak coaten

Er zijn een aantal factoren die een invloed hebben op de kosten van het coaten van dakpannen en andere dakbedekkingen. We zetten ze even voor jou op een rijtje:

 • Soort coating: er zijn meerdere soorten coatings te verkrijgen in verschillende prijsklassen. Bovendien kan je ook kiezen voor extra’s als een reflecterende beschermlaag die de zon weerkaatst, rubber coatings die beter bestand zijn tegen weersinvloeden, …
 • Voorbereidende werken: de staat van je dak bepaalt mee de prijs van de werken. Zijn er eerst nog herstellingen nodig voor een vakman aan de slag kan? De prijs hangt ook af van hoe vuil je dak is en dus hoe grondig een vakman je dak eerst moet reinigen.
 • Bereikbaarheid van het dak: heb je een moeilijk bereikbaar dak? Dan is het mogelijk dat het prijskaartje hoger oploopt. Bij een moeilijk te bereiken dak zal een vakman namelijk extra beschermmaatregelen moeten nemen om je dakcoating te plaatsen. De werkzaamheden zullen ook iets minder vlot verlopen.
 • Totale oppervlakte van het dak: wat is de oppervlakte van je dak? Als je een klein dak hebt, zal de prijs over het algemeen laag blijven. Maar ook als je een groot dak hebt, kan je dak coaten budgetvriendelijk blijven. Gemiddeld geldt namelijk de regel: hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per m².
 • Hellingsgraad: de hellingsgraad heeft uiteraard ook een invloed op het prijskaartje. Een hellend dak laten coaten zal bv. duurder zijn dan een plat dak laten coaten. Dat komt omdat een hellend dak moeilijker te betreden is en een vakman zich dus extra moet beschermen.

TIP: de prijs van dak coaten verschilt natuurlijk ook van vakman tot vakman. Sommige vakmannen rekenen verplaatsingskosten aan en anderen hebben dan weer een hogere materiaal- of arbeidskost. Je kan gemakkelijk vakmannen met elkaar vergelijken via onze offerteservice.

 

Hoe druk je de kosten van je dakcoating?

Hoe kan je de prijs van dak coaten drukken? Als je een dakwerker inschakelt, kom je in aanmerking voor bepaalde financiële voordelen. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je bv. van het verlaagde btw-tarief van 6% op alle materiaal- en arbeidskosten.

Op zoek naar een vakman die je helpt navigeren door de premies en financiële voordelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen.

 

dak coaten vakman

 

 

Hoe kies ik de juiste vakman?

Het is absoluut niet aangeraden om zelf je dak te coaten. Bij het kleinste foutje kan het gebeuren dat de dakcoating zich niet voldoende hecht. Je schakelt dus best een vakman in. Maar hoe vind je die? Je gaat namelijk best niet met eender welke vakman in zee. Enkele tips op een rijtje:

 • Bekijk eerdere realisaties: contacteer meerdere vakmannen en ga op zoek naar referenties. Is deze vakman een bekende partij in zijn vakgebied? Wees ook niet bang om naar eerdere realisaties te vragen om een idee te krijgen van zijn geleverde werk.
 • Houd rekening met alle kostenposten: er zijn heel wat kosten om in je achterhoofd te houden. Zo betaal je niet alleen voor de materiaalkost, maar ook voor de geleverde arbeid, een eventuele verplaatsingskost, … Leg alle kostenposten die je op de offerte vindt goed naast elkaar voor je een keuze maakt.
 • Vergelijk uitvoeringstermijnen: het is natuurlijk belangrijk om te letten op de uitvoeringstermijn van de werken. Is je dak dringend toe aan een nieuwe dakcoating? Ga dan zeker op zoek naar een dakwerker die nog ruimte heeft voor jou in zijn planning.
 • Ga voor de beste klik: staar je niet blind op de prijs. Uiteraard is een betaalbare dakcoating belangrijk, maar een klik met een vakman is veel waard. Ga voor de vakman die luistert naar jouw noden en wensen. Zo heb je de beste garantie op een goed eindresultaat.

 

Dak coaten: werkwijze

Er komt heel wat kijken bij het coaten van je dak. Je hebt er specifiek materiaal en expertise voor nodig. Daarom schakel je best een vakman in. Afhankelijk van het type coating gaat die als volgt te werk:

 

 1. Dak inspecteren

  Eerst is er een grondige inspectie van je dak nodig. Een vakman zal je dak analyseren en op basis daarvan de geschikte reinigingsmethode en coating kiezen. Hij kan ook een andere methode zoals impregneren aanraden als die meer aangewezen is.

 1. Dak reinigen

  Eerst zal een vakman je waterafvoer afsluiten. Hoe hij te werk gaat om je dak te reinigen, hangt af van je dakbedekking. Meestal gebruikt hij een hogedrukreiniger met een aangepaste vuilfrees. Bij een leien dak moet hij echter een speciale spuit onder lage druk voorzien.

 1. Dak nabehandelen

  Als al het mos en vuil verwijderd is, zal een vakman alle overblijvende schimmelsporen doden met een desinfecterend middel. Op die manier voorkomt hij dat mossen en algen na verloop van tijd zich opnieuw kunnen nestelen op je dak.

 1. Dak coaten

  Na een primer brengt een vakman de gekleurde coating aan. Na enkele uren droogtijd brengt hij een tweede laag aan en in sommige gevallen voegt hij nog extra’s toe als een reflecterende beschermlaag of een laag die beter bestand is tegen weersomstandigheden.

Op zoek naar een geschikte vakman om jouw dakcoating te plaatsen? Dan kan je via het offerteformulier hieronder meerdere prijsvoorstellen van verschillende vakmannen ontvangen:

 

 

Prijzen aanvragen bij gespecialiseerde dakreinigers

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden om jouw dak te reinigen, beschermen of te coaten? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend offertes ontvangen van gespecialiseerde dakspecialisten actief in jouw buurt.

Deze dienst is volledig vrijblijvend. Je kan zelf prijzen, materialen en werkwijzen vergelijken zonder enige aankoopverplichting. Maximaal 3 verschillende bedrijven maken een offerte op maat op.